Huisarts Frankhuisen – apotheekhoudend huisarts

Praktijkondersteuner (GGZ)

In onze huisartsenpraktijk is onze praktijkondersteuner werkzaam: Fatma Yakar. De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en verzorgt eigen spreekuren op diverse gebieden.

Fatma Yaka

Praktijkondersteuner GGZ

Door recente maatschappelijke ontwikkelingen in de 1e lijn is er een toenemende vraag naar deskundige hulpverlening bij psychische klachten. Hierbij speelt de praktijkondersteuner GGZ een belangrijke rol: De praktijkondersteuner GGZ signaleert, diagnosticeert en ondersteunt bij psychische klachten. De praktijkondersteuner GGZ kan u begeleiden op diverse gebieden zoals overspannenheid, stemmings- en/of angstklachten, school- en/of werk gerelateerde klachten, verslavingsproblematiek en relatieproblematiek. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden, dit kan een vervolgtraject bij maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling zijn. De praktijkondersteuner GGZ zal dit advies ten aller tijden met de huisarts en de patiënt bespreken.

Kosten?
De praktijkondersteuner valt geheel onder de huisartsenzorg en wordt dus volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er is geen eigen bijdrage nodig en het consult gaat ook niet ten koste van uw eigen risico.

Praktijknummer

Ma t/m vrij: 8.00 – 17.00u

Spoednummer

Ma t/m vrij: 8.00 – 17.00u
Toets 1 voor spoed

Receptenlijn

24 uur per dag
Toets 2 voor de receptenlijn